Excursie: biodiversiteit in de wijk

De Omwentelaars
zaterdag 28 mei 2022, door Janneke Postulart
Welke mogelijkheden zijn er om relatief gemakkelijk de biodiversiteit in de Gemeente Roermond te verhogen en in welke gebieden is de gemeente al aan de slag gegaan met het omvormen van het beheer?

Dion Nijskens neemt ons fietsend mee door Roermond. We gaan eerst op zoek kansrijke stukken waar groenbeheer laagdrempelig het beheer kan aanpassen, waardoor de biodiversiteit verhoogd kan worden. We richten ons hierbij op de wijk Maasniel. We denken daarbij met name aan het park rond de schaatsvijver (Achilleslaan), groengebieden aan de Kerkeveldlaan, wellicht enkele bermen aan de Elmpterweg en eventueel de Wirosingel bij industriegebied Broekhin.

De gemeente Roermond heeft bij een aantal stukken het groenbeheer succesvol aangepast. Ook daar gaan we een kijkje nemen, zodat we de verschillen kunnen zien en wat het effect kan zijn van aangepast groenbeheer.

Na afloop van de excursie maken we de balans op in een kansenkaart. Deze bieden we vervolgens aan bij de gemeente Roermond en wellicht zien zij dezelfde kansen om ook bij deze gebieden het beheer aan te passen. Geen garanties, maar niet geschoten is altijd mis. Daarbij garanderen we dat je op het einde van de ochtend met een ander oog naar het groen in de wijk kijkt én dat je een gezellige ochtend hebt gehad. Ga je mee?

Vanaf 9.45 uur verzamelen we bij Weerstand Roermond met een fiets. Om 10 uur starten we met een korte introductie waarna we op de fiets stappen. Rond 12 uur zijn we weer terug bij Weerstand.

Meedoen is gratis, aanmelden graag via onderstaande link. Dan hebben we een idee op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Vergeet niet drinken mee te nemen voor onderweg.

Wanneer: 26.06.2022, 09:45u - 12:00u
Locatie: Startpunt: Weerstand, Bredeweg 10, Roermond
Kosten: Gratis, vrijwillige donatie is welkom


Aanmelden voor dit evenement

Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
Winter verwonder wandeling.
Positief over vegan opties in de horeca? Geef jouw tip door aan ‘Plant de Campagne’!
Word jij onze nieuwe penningmeester?
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!