Het zevende Impactgesprek: De rol van spullen tijdens de decembermaand

Janneke Postulart
maandag 14 september 2020
Tijdens het zevende impactgesprek staat het thema spullen centraal. Vanaf oktober gaan in Nederland de inkopen starten voor de decembermaand. Maar wat is eigenlijk de impact van spullen? En hoe beleef je deze maand als je bent gaan consuminderen? Met Pakjesavond in aantocht; wat is het effect qua ongelijkheid op de kinderen tijdens de volgende schooldag?

Deze avond is afwisselender dan de voorgaande Impactgesprekken. We hebben deze keer 3 sprekers;

Janneke ter Linden-Postulart bijt de spits af door kort te vertellen over de impact van spullen en hoe je deze impact kunt verkleinen en toch cadeautjes kunt geven.

De tweede spreker is Peggy Kuipers. Zij is gaan ontspullen. Ze vertelt over wat dit voor impact heeft op haar leven en hoe ze met de decembermaand omgaat.

De derde spreker is Sandy Brouns. Sandy is leerkracht op een basisschool en ziet hier de ongelijkheid als geen ander de schooldag na pakjesavond. Wat doet dit met de kinderen? En wat is eigenlijk de kern van de feestdagen in december?

Tussen deze 3 sprekers door, gaan we in groepen met elkaar verder in gesprek. Wat zijn jouw hobbels en oplossingen? We houden hierbij in gedachte dat alles goed is, we elkaar op een positieve manier inspireren en er geen goede of foute reacties bestaan. Iedereen mag er zijn.

We verwelkomen jullie graag op donderdag 1 oktober vanaf 19 uur in buurthuis de Velderie te Roermond. Het programma start om stipt 19.30 uur en sluiten we af om 21.30 uur. Voor degene die dan nog een drankje willen drinken en napraten, is de bar geopend tot 22.00-22.30 uur.

Drankjes aan de bar zijn voor eigen rekening. De huur van de locatie, inclusief koffie en thee bedraagt rond de 90-100 euro. Donaties om de kosten te dekken zijn welkom in de pot. Deze zal bij de entree aanwezig zijn.

In de zaal is plek voor maximaal 35 personen. Aanmelding is verplicht, in verband met Covid-19. Mail naar info@deomwentelaars.nl om een plekje te bemachtigen.

Ook zal deze digitaal te volgen zijn via zoom. Mocht je hier interesse in hebben, laat het ons dan ook weten via info@deomwentelaars.nl o.v.v. Zevende impactgesprek via Zoom. We sturen je dan t.z.t. de gegevens door.

Tot 1 oktober, tijdens ons zevende impactgesprek!

Wanneer: 01.10.2020, 19:00u
Locatie: De Velderie, Prins Bernhardstraat 1, Roermond
Kosten: Vrije donatie
Aanmelden: info@deomwentelaars.nlReactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
Winter verwonder wandeling.
Positief over vegan opties in de horeca? Geef jouw tip door aan ‘Plant de Campagne’!
Word jij onze nieuwe penningmeester?
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!