Om je vingers bij af te likken

De Omwentelaars
vrijdag 20 mei 2022, door Janneke Postulart
Wanneer is de volgende workshop? Het is de meest gestelde vraag na de plantaardige kookworkshop. De sfeer zat er goed in; veel enthousiasme, gezelligheid en prachtige opgemaakte schalen met een volledig plantaardig buffet.

Alle deelnemers zochten een recept uit en twee-aan-twee werden de recepten uitgevoerd bij Wings (Agora/Niekée). Deze middelbare school stelde de keuken beschikbaar en docent Youp was aanwezig om ons wegwijs te maken in de keuken. Omwentelaar Marijke deed alle voorbereidingen. Ze haalde de boodschappen, regelde alle uitgewerkte recepten en zorgde voor alle voorbereidingen vooraf in de keuken. Marijke heeft met haar bedrijf (marijkestokking.nl) veel ervaring in het geven van kookworkshops en dat was deze avond duidelijk merkbaar. Alles liep volgens planning en heel soepel.

Marijke, Regina, Peggy, Ilse en Janneke stonden klaar om alle deelnemers te ondersteunen met hun gerecht. In het restaurant van de school genoten we van de volgende gerechten:

- Geroosterde aubergines met Curry yoghurt
- Couscous met Marokkaanse specerijen
- Minimuffins (hartig)
- Rabarber crumble
- Salade van rucola, venkel en puy-linzen
- Falafel
- Carpaccio van biet en rettich
- Taboulé van Quinoa
- Hummus van bietjes en walnoten
- Geroosterde wortelen met tahinyoghurt
- Hummus
- Dadelkuipjes met frambozen
- Rabarber crumble

Alle recepten zijn terug te vinden op de website van Marijke Stocking: https://www.marijkestokking.nl/veganistische-recepten/

Tegelijkertijd waren wij niet de enige enthousiastelingen in het gebouw. De Nieuwe Helden (zie https://www.ecicultuurfabriek.nl/theater/nieuwe-helden-next-level/ ) zorgden elders in het gebouw voor aanstekelijke dans en muziek, wij genoten af en toe vanaf een afstandje mee.

Dank aan alle deelnemers, Youp, Marijke, Regina en Peggy voor al jullie enthousiasme en inzet. Het was een letterlijk en figuurlijk een heerlijke avond!

Meer informatie: www.marijkestokking.nlReactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
Winter verwonder wandeling.
Positief over vegan opties in de horeca? Geef jouw tip door aan ‘Plant de Campagne’!
Word jij onze nieuwe penningmeester?
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!