Oproep: Struikroven heeft groot nieuws en jouw hulp nodig!

Janne Opmeer
woensdag 16 maart 2022
Beste relatie,

Misschien heb je het al voorbij zien komen: wij hebben groot nieuws én een verzoek aan jou.

We Struikroven inmiddels door heel Nederland, maar nog dagelijks wordt er hectaren aan waardevolle biodiversiteit vernietigd. Het redden van groen is niet geïmplementeerd in de processen van sloop, nieuwbouw en herinrichting, waardoor groen nog steeds grootschalig over het hoofd wordt gezien en verdwijnt. Zo zonde en onnodig aangezien wij met alle Struikroof-acties inmiddels hebben bewezen dat planten, struiken en bomen heel goed te redden en te hergebruiken zijn. Samen in actie voor behoud van natuur werkt daarnaast verbindend. Daarom zoeken we overtuigende doeners en professionals die Struikroven op de kaart zetten bij gemeente, woningcorporaties en projectontwikkelaars om namens Stichting Struikroven, Struikroof-acties te organiseren en het redden van groen de norm te maken in hun gemeente. Zo krijgen de komende jaren honderden bewoners, organisaties en bedrijven de kans groen te redden van de sloop.

Om veel meer impact te kunnen maken met onze groene, circulaire & sociale missie hebben wij de afgelopen maanden hard gewerkt aan een lang gekoesterde wens;

Struikroven Academy van start
Bouwbedrijf Heijmans, woningbelegger en -verhuurder Vesteda, circulair oogster New Horizon Urban Mining, sociaal vastgoedbeheerder Gapph Vastgoedbeheer en Fonds NME hebben de handen ineen geslagen om Stichting Struikroven te helpen bij de realisatie van een Struikroven Academy. Met deze Academy worden in heel Nederland lokale, professionele Struikrovers opgeleid om samen met bewoners planten en struiken te redden als er in een buurt nieuwbouw- of renovatieprojecten worden uitgevoerd. We bouwen aan een netwerk van lokale coördinerende Struikrovers die - uit naam van Stichting Struikroven - betaalde Struikroofacties organiseren, zodat er heel veel bewoners en vrijwilligers groen kunnen redden van de sloop. Samen maken we namelijk nog meer impact!

Struikrovers gezocht!
Op 7 maart j.l. hebben wij in samenwerking met The Happy Activist een campagne gelanceerd om zoveel mogelijk lokale Struikrovers te werven.
Het gaat hierbij niet om een vrijwilligersfunctie, maar om een betaalde (deeltijd) functie. Wij Struikroven altijd in opdracht van een woningcorporatie, projectontwikkelaar of gemeente.
In elke regio van Nederland zoeken we een Roversbende: een team van het liefst 3 professionals die samen verantwoordelijk zijn voor Struikroofacties, de Roverstuin en de community in de regio. Deze mensen leiden wij op, zodat zij vervolgens uit naam van Stichting Struikroven zelfstandig, betaalde acties kunnen uitvoeren in de regio. We zijn op zoek naar ondernemende mensen (bijv ZZP'ers) die in eigen regio de missie van Stichting Struikroven uitrollen. We creëren een landelijk netwerk.
We zoeken door heel Nederland mensen die:
* Groenkennis hebben en deze kunnen inzetten tijdens Struikroofacties. Je vindt het leuk om bewoners te enthousiasmeren groener te denken en te doen.

en/of

* Goed kunnen overtuigen en verbinden: kwartiermakers! In elke regio moeten woningcorporaties, projectontwikkelaars, gemeenten en bewoners te weten komen over Struikroven en met elkaar in verbinding worden gebracht.

en/of

* Kwaliteiten hebben als opbouwwerker/ community builder: Je gaat de community van vrijwilligers, buurtbewoners en initiatieven onderhouden en uitbreiden in de regio.
Ken jij iemand die onze missie een warm hart toedraagt? Iemand met een (groen) netwerk in de buurt of stad? Die goed kan coördineren en een sociaal, warm mens is? Diegene kan zich tot 4 april aanmelden voor de opleiding van de Struikroven Academy!
We waarderen het enorm als je dit leuke nieuws wilt delen binnen je netwerk en in je eigen woonomgeving. In de bijlage hebben we een document en de video van The Happy Activist toegevoegd dat je gemakkelijk kunt doorsturen en alle informatie staat bij ons op de website.

Info & data Over
- Aanmelden kan tot 4 april 2022
- Alle informatie over de opleiding en functieprofielen staat op https://www.struikroven.nl/struikrover-worden
- Alle data van de opleiding staan ook op https://www.struikroven.nl/struikrover-worden

Over Stichting Struikroven
Struikroven is van oorsprong een Eindhovens buurtinitiatief dat nu over heel Nederland wordt verspreid. Het verdwijnen van sloopgroen is een landelijk probleem: alleen al in Amsterdam zijn er de afgelopen jaren 600 voetbalvelden aan groen verdwenen door de komst van nieuwbouw. Struikrovers redden het bestaande groen uit voor-en achtertuinen en geven het in de omgeving een nieuwe bestemming. Dit doen we samen met bewoners uit de buurt. Het groen krijgt een tweede leven in tuinen van omwonenden, op plekken in de openbare ruimte, schoolpleinen of in een Roverstuin. Meer informatie: https://www.struikroven.nl

Heel erg dank en graag tot snel,

Stichting Struikroven

Annelous Fleuren & Bernice Kamphuis

Hartelijke groet,

Bernice Kamphuis
Stichting Struikroven
06 - 242 83 243
www.struikroven.nlBijlage (klik om te downloaden):
Meer informatie: www.struikroven.nu
Kosten: Gratis - Mogelijk verdiensten als ZZP-er o.i.d.

Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
Winter verwonder wandeling.
Positief over vegan opties in de horeca? Geef jouw tip door aan ‘Plant de Campagne’!
Word jij onze nieuwe penningmeester?
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!