We gaan starten!

De Omwentelaars
woensdag 19 februari 2020, door Janneke Postulart
Na een klein jaar brainstormen en ideeën uitwisselen zijn de Omwentelaars nu eindelijk een feit!

De Omwentelaars is een initiatief van Trees van der Schoot, Floris Mokveld en Janneke Postulart. Het is een netwerk voor mensen die zich verbonden voelen, met onderwerpen als milieu, natuur en klimaatverandering. Kennis van wat er al is en wie je kunt benaderen als je meer wilt weten over duurzamer leven, is vaak lastig te vinden. Via deze website worden de positieve voorbeelden gedeeld en kun je contacten leggen om mee samen te werken.

Op donderdag 5 maart wordt gestart met de maandelijkse serie avonden, impactgesprekken afwisselend op dinsdag en donderdag. De eerste avond staat in het teken van de Verborgen Impact, naar aanleiding van een boek van Babette Porcelijn. Ons gedrag heeft flinke impact op klimaat, natuur en milieu. Maar veel van onze bijdrage is minder zichtbaar of zelfs verborgen. Janneke Postulart zal praten over dit onderwerp.

Natuurlijk deze avond ook aandacht voor het nieuwe initiatief van de Omwentelaars en bespreken we hoe je kunt aansluiten bij de Omwentelaars en wat je belangrijke onderwerpen vindt.

In de komende maanden willen we aandacht besteden aan een gezonde leefomgeving, duurzaam (ver)bouwen,bewoners aan het stuur, de energietransitie, plastic zwerfafval enzovoort. Bezoekers worden opgeroepen mee te denken over onderwerpen. Ter inspiratie zullen sprekers worden uitgenodigd, VPRO Tegenlicht documentaires worden vertoond of workshops worden georganiseerd.
Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
Maascleanup samen met BASF vegetable seeds business en De Groene Transformator
Winter verwonder wandeling.
Positief over vegan opties in de horeca? Geef jouw tip door aan ‘Plant de Campagne’!
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!